23-10-06

maandag 23 oktober:Het boek “De pijn van vrijheid”

Afgelopen zaterdag avond tijdens de uitzending van Een Vandaag was er een indrukwekkende documentaire over de genocide die plaatsvond in Rwanda 1994. Immaculée Ilibagiza groeit op in Rwanda, het land waar ze van houdt, omringd door de familie die ze liefheeft. In 1994 wordt haar idyllische wereld wreed verstoord wanneer haar land in een bloedige burgeroorlog terechtkomt. Bij een massale moordpartij, die in nog geen drie maanden tijd bijna een miljoen Rwandezen het leven kost, wordt Immaculées familie afgeslacht. Immaculeé overleeft deze holocaust op wonderbaarlijke wijze: samen met 7 andere vrouwen houdt zij zich 91 dagen schuil in de kleine badkamer van een dorpspastorie.

Immaculée Ilibagiza werkt nu voor de Verenigde Naties in New York en heeft een liefdadigheidsorganisatie opgericht, de ‘Left to Tell Foundation’. Het boek “De pijn van vrijheid” is een persoonlijk verslag van haar gruwelijke ervaringen tijdens de Rwandese burgeroorlog. (Bron: Een Vandaag)Zowel Kevin en Tessa  en ik waren zeer onder de indruk van deze docu. Of ik ooit het boek gaat lezen is nog maar de vraag.

Ilibagiza

Vandaag weer een dagje rust, al heb ik absoluut zin op even te sporten. Maar toch zal ik me aan mijn schema,s houden want ze zullen zeker zwaarder gaan worden.  Maar morgen mogen we weer even op stap, en mocht er een bui regen vallen zoals enkele minuten geleden, dan ben ik zeker niet blij.

 

Geweldig:

Er rijden twee Belgen over de snelweg in hun auto.En ze zien in
hun achteruitkijkspiegel de politie met grote snelheid aan komen.
De politieauto gaat voor hen rijden en het STOP - POLITIE bordje komt
omhoog.
De twee stoppen en wachten wat er gebeuren gaat. Een agent komt op ze af
en klopt rustig op het raampje aan de bestuurderskant. De bestuurder
draait zijn raampje naar beneden en vraagt wat er aan de hand is.
Terwijl de agent de auto inkijkt en speurt zegt hij: "We zijn op zoek
naar twee serie-verkrachters".
De bestuurder draait onmiddelijk zijn raampje dicht en de agent staat
verbaasd te kijken. De twee mannen in de auto lijken ernstig in
discussie maar na drie minuten draait de bestuurder het raam weer open
en zegt:
"We doen het"  

20:22 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Koekoek Piep Richard, bedankt voor de felicitaties op mijn blog. Ben dus ook maar ns bij jou komen piepen, om meteen een Belgenmop te mogen verteren ;-) 'k Kan dat wel smaken dus 'k kom hier zeker nog ns langs! Nog veel loopplezier!

Gepost door: Julie | 24-10-06

whahahaha, die mop is echt om te lachen. Dat verhaal van die mevrouw minder natuurlijk. Gelukkig heeft ze het overleeft en kan ze de verschrikkingen uitdragen dmv haar boek. Zoiets mag niet verzwegen worden.

Gepost door: Linda | 24-10-06

De acht van stanleystad,een weerzinkwekkende gijzeling Geplaatst: Wo Okt 18, 2006 4:39 pm Onderwerp: De acht van Stanleystad Een mensonterende gijzeling.

--------------------------------------------------------------------------------

Ik ben Roland Marico, geboren te vlamertinge (Ieper).Woonplaats: Guillaumelaan 5 Leopoldsburg 3970 Telf: 011-747782 Gsm:0475664281 Email: roland.marico@telenet.be.Als militair heb ik twee maal verplicht geweest naar Congo te vertrekken Ik ben gevangen genomen door de rebellen, en zes maand opgesloten in een cel, waar ik gefolterd en mishandeld geweest ben.Ik heb een boek geschreven over deze gijzeling Prijs: 12,70 euro.Voor meer informatie,tik mijn naam in opGOOGLE (roland marico) en bekijk alle sites van de ACHT VAN STANLEYSTAD.Het zal mij veel plezier doen een email te mogen ontvangen .De beste groeten en tot binnen kort.


Gepost door: roland marico | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.