30-09-06

zaterdag 30 september: Sport MP3 speler

De sport mp3 is een lichtgewicht koptelefoon met daarin ingebouwd een mp3 speler en een FM-radio. Dat betekend dat je geen kabels meer nodig heb: alles zit in de koptelefoon.

De handige pasvorm zorgt ervoor dat de Sport-MP3 altijd perfect op je oren blijft zitten. Zo geniet je altijd van jou favoriete muziek, of je nu hardloop,  in de sportschool of aan het skeeleren bent of gewoon lekker op het strand ligt.

Geheugen is 1 Gigabyte(240 nummers) Speelduur 6 tot 8 uur en oplaad tijd 3 uur.

 

Gelogen:

Mevrouw Abdalla komt haar zoon die in Londen studeert 3 dagen bezoeken. Ze komt erachter dat haar zoon samenwoont met Vikki, een vrouwelijke kamergenoot.
Mevrouw Abdalla ziet hoe mooi Samir's kamergenoot is.
Ze denkt dat ze een relatie hebben samen en dit maakt ze nog nieuwsgieriger.
Samir kan de gedachten van zijn moeder lezen en zegt;
"Ik weet wat je denkt, maar ik verzeker je, Vikki en ik zijn gewoon huisgenoten."
Ongeveer een week later zegt Vikki tegen Samir;
"Sinds je moeder hier weg is, vind ik met geen mogelijkheid de zilveren suikerpot.
Denk jij dat ze die heeft meegenomen?"
"Ik betwijfel het, maar ik zal haar e-mailen, om zeker te zijn." Dus ging hij zitten en schreef : "Liefste moeder, ik zeg niet dat je de suikerpot uit mijn huis hebt meegenomen, en ik zeg niet dat je ze niet hebt meegenomen.
Maar het blijft een feit ze weg is, sinds jij vertrokken bent. Liefs,
Samir"
Een paar dagen later, ontvangt Samir een mail van zijn moeder:
"Liefste zoon, ik zeg niet dat je met Vikki slaapt en ik zeg niet dat je niet met haar slaapt. Maar het blijft een feit dat als zij in haar EIGEN BED sliep, ze de suikerpot nu al wel gevonden zou moeten hebben.
Liefs, mama." 

23:07 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-09-06

vrijdag 29 september: Fysio en de marathon van Rotterdam

Er komt weer witte rook uit de schoorsteen. Vanavond naar de fysio geweest en inderdaad, de hele boel zat weer vast. Maar het voelt weer heerlijk aan. Ook heb ik mijn gisteren ingeschreven voor de 27ste marathon van Rotterdam. Zo snel, ja zo snel want ik ga er zeker weer voor en krijg er weer optimaal zin in. Net zoals vorig jaar zal ik bedrijven afgaan voor een donatie in ruil voor advertentie ruimte op de website www.ikloopdemarathon.nl. Op 7 oktober staat de halve marathon te wachten tijdens de Rabobankloop in Alblasserdam, een echte thuiswedstrijd. De tijd doet niet terzake, gewoon lekker lopen lijkt me goed.

Vandaag bericht ontvangen van Garmin dat mijn 205 niet onder de garantie valt omdat deze in de US gekocht is. Dus wegbrengen binnenkort en de kosten dragen.

Mobieltje:

Een aantal mannen kleden zich om in de kleedkamer van de golfclub als een mobiele telefoon over gaat. Eén van de mannen pakt de telefoon op en begint het gesprek, iedereen in de kleedkamer luistert natuurlijk mee.

Man: "Hallo"
Vrouw: "Schat, ik ben het. Ben je op de club?"
Man: "Ja."
Vrouw: "Ik ben aan het winkelen en ik heb een onwijs mooi
leren jasje gezien. Het kost maar 1000 euro. Mag ik het kopen?"
Man: "Natuurlijk, als je het mooi vindt moet je het kopen."
Vrouw: "Ik ben ook nog even langs
de Mercedes garage gegaan. Ik heb de nieuwe modellen gezien. Er was er eentje zo mooi."
Man: "Hoeveel kost ie?"
Vrouw: "80.000 euro"
Man: "OK, maar voor die prijs wil ik wel alle accessoires erbij krijgen."
Vrouw: "Geweldig! Oh, ja nog een ding... Het
huis dat we vorig jaar zo graag wilden kopen, staat weer te koop. Ze vragen 950.000 euro."
Man: "Nou, breng maar een bod uit. Bied maar 900,000 euro."
Vrouw: "OK. Ik zie je later vanavond. Ik hou van je!"
Man: "Doei, ik hou ook van jou."

En de man hangt op. Terwijl de andere mannen in de kleedkamer hem vol verbazing aankijken vraagt de man:
"Weet iemand
van wie dit mobieltje is?"

21:11 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-09-06

donderdag 28 september:De marathon lopen en gelijk trouwen

(Bron: de Reiskrant) Hardlopers met trouwplannen, opgelet! Op zondag 10 december is het mogelijk om tijdens de marathon van Las Vegas in de huwelijksboot te stappen. De ruim 42 kilometer lange tocht voert onder andere over de beroemde Las Vegas Strip. Acht kilometer na de start wordt op South Fourth Street de enige 'Run through wedding chapel' ter wereld bereikt waar de plechtigheid plaatsvindt.

Dominee William Petersen staat met zijn assistenten klaar om de naar schatting honderd bruidsparen de ringen aan te schuiven. De massale plechtigheid zal naar verwachting slechts een minuut of vijf in beslag nemen. Daardoor hoeven de spieren van de sportievelingen niet te veel af te koelen en kunnen de jonggehuwden snel verder om de resterende 34 kilometer te slechten. Vorig jaar werden voor het eerst in de hardloopgeschiedenis twintig koppels door dominee Petersen in de 'draafdoorkapel' getrouwd. De 62-jarige predikant rende toen zelf ook mee, een ervaring waar de man nog steeds trots op is. "Hij was wel een beetje buiten adem, toen hij in de kapel voor de bruidparen stond", glimlacht marathonwoordvoerder Laurence Cohen. "Geen wonder als je bedenkt dat het de allereerste keer was dat Petersen een marathon liep en dat hij er net 8 kilometer op had zitten." Of de sportieve geestelijke dit jaar opnieuw zijn sneakers aantrekt, is nog niet bekend. Voor het marathonhuwelijk wordt niets extra gerekend. Het werk van de dominee wordt door de organisatie betaald. De bruidjes en bruidegoms moeten wel, net als alle andere marathonlopers, per persoon 95 dollar inschrijfgeld betalen. Daar komt dan per bruidspaar nog een bedrag van 55 dollar bij voor de huwelijksakte (marriage-license) die van tevoren bij de county officials moet worden aangevraagd. Verder moet nog per trouwakte 20 dollar aan de staat Nevada worden betaald voor een waarmerk, beter bekend als een Apostile. Dit gewaarmerkte document dat men nodig heeft om het Amerikaanse huwelijk ook in Nederland officieel in te schrijven, wordt per post naar uw Nederlandse adres gestuurd. De Amerikaanse ambassade in Den Haag adviseert mensen met trouwplannen in de VS om eerst bij de burgerlijke stand in de eigen gemeente langs te gaan om te vragen wat er verder voor papieren nodig zijn. Voor trouwlustigen met wat minder sportieve aspiraties zijn er overigens in Las Vegas nog 45 andere 'wedding chapels' waar je het hele jaar door op alle denkbare en ondenkbare manieren in de huwelijksboot kunt stappen. De prijzen van complete arrangementen, inclusief een aantal foto's (en de negatieven) variëren van 250 tot 600 dollar (en hoger). Dubbelgangers van Elvis Presley of Marilyn Monroe staan klaar om u tijdens de plechtigheid toe te zingen en mocht u het hogerop willen zoeken, dan kun je ook nog trouwen in een helikopter boven de Grand Canyon of in het bakkie van een luchtballon...

21:27 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

donderdag 28 september: Bruine ogen

Stel je eens voor: een huisgezin met 7 kinderen. Allemaal even gezond en allemaal blinken ze wel ergens in uit. Maar de tweede-jongste, Hendrik, is altijd een beetje anders geweest, hij had bijvoorbeeld bruine ogen terwijl de anderen allemaal blauwe ogen hadden. Niemand had er echt bij stil gestaan maar toch... Op een slechte dag ligt de moeder op sterven... De vader zit naast haar bed en houdt haar hand vast. Plotseling vraagt hij haar:
"Truus,ik moet je echt wat vragen... maar het is een heel delikate vraag... "
Truus zegt: "Vraag maar, Albert..."
Albert zegt: "Wel kijk,...je hebt het waarschijnlijk zelf ook gezien, onze Hendrik is altijd anders geweest als onze andere kinderen. Ik MOET het weten, vrouwtje, heeft hij een andere vader dan de rest?!?"
De vrouw zucht en knikt: "Ja... "
Albert schrikt een beetje, maar blijft toch kalm, gezien haar toestand.
Dan vraagt hij: "Ken ik hem?"
Truus knikt opnieuw.
Albert aarzelt even en vraagt dan: "Wie is dan Hendrik's vader?"
Truus kijkt hem recht in de ogen en zegt: "Jij!"

21:23 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-06

woensdag 27 september: Werken

Zo net thuis van het werk, te gek voor woorden eigenlijk. Morgen toch eens proberen of het skeeleren goed gaat.

 

Gek of niet gek?

Er komt een journalist naar een instelling voor gestoorde mensen. Zijn eerste vraag luidt hoe ze het onderscheid maken tussen wie wel gek zijn en zij die niet gek zijn.
"Wel, " zegt de dokter, "wij geven iedereen die binnen komt één theelepel, één pollepel en één emmer, dan gaan ze naar een aparte kamer waar een bad staat gevuld met water. De bedoeling is om het bad zo snel mogelijk leeg te maken."
"Zo, " zegt de journalist, "het is dus een normaal mens als hij de emmer pakt..."
"Nee, " zegt de dokter, "normale mensen halen gewoon de stop eruit." 

22:11 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-06

dinsdag 26 september: Kalk tekort?

Ook vandaag voelen mijn gewrichten zich niet optimaal. Van december tot en met juni heb ik elke dag melk producten op in de vorm van een stevig brinta ontbijt. In die tijd nooit echt last gehad zoals de laatste tijd. Misschien is dus kalk tekort een probleemmaker. Ook at ik altijd brood met kaas maar sinds december alleen nog maar pindakaas. Van 2000 tot 2004 heb ik Prednison geslikt toen ik de ziekte van Besnier Boeck had, een bijwerking is dan wel dat het je kalk in je botten afbreekt. Dus morgen kalk tabletten halen en weer aan de brinta kuur.

De ziekte van Besnier-Boeck wordt ook wel sarcoïdose genoemd. Bij deze aandoening komen ontstekingsreacties voor in allerlei organen, maar vooral in lymfeklieren, longen, huid en ogen. Ook de lever, milt, nieren, gewrichten, botten of het darmkanaal kunnen zijn aangedaan. Op welke plekken de ontstekingen ontstaan is van patiënt tot patiënt heel verschillend. Als de ontstekingen genezen blijft er korrelig bindweefsel achter (granulomen) en daaruit ontstaat littekenweefsel. Dit weefsel kan als een harde plek voelbaar zijn.

Oorzaak
De oorzaak van de aandoening is onbekend, maar de ziekte komt in bepaalde families vaker dan gemiddeld voor. Het lijkt er dus op dat erfelijke factoren een rol spelen, maar welke dat precies zijn is (nog) niet duidelijk. Vroeger dacht men dat het een bijzondere reactie van het lichaam op tuberculosebacillen was. Die theorie is nu verlaten, maar de artsen doen wel een zogenaamde tuberculinetest voor de zekerheid. De aandoening heeft wel alles te maken met een reactie van het immuunsysteem tegen aanvallen met virus- of bacilinfecties van buiten.
Verschijnselen
De klachten bij sarcoïdose kunnen van patiënt tot patiënt heel verschillend zijn. Soms ontstaan acute ontstekingen, waarbij de patiënt koorts, gewrichtspijn en pijnlijke rood-paarse vlekken op armen en benen krijgt. De klachten kunnen ook chronisch zijn en uiten zich dan bijvoorbeeld in kortademigheid bij inspanning, huidafwijkingen of periodes van gezichtsproblemen. Soms zijn er helemaal geen klachten en wordt de ziekte bij toeval ontdekt, bijvoorbeeld als er een longfoto wordt gemaakt. Veel mensen met sarcoïdose hebben last van vermoeidheid. Die moeheid kan maanden tot zelfs jaren blijven bestaan, ook als er op dat moment geen verdere lichamelijke verschijnselen van de ziekte zijn.
Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal kan de ziekte van invloed zijn. Als de klachten chronisch zijn en de patiënt heeft bijvoorbeeld veel last van vermoeidheid dan kan dat leiden tot psychische en sociale problemen. (bron: www.gezondheidsplein.nl )
Zo en voor degene die liever de grap van de dag wil lezen!! Deze staat hieronder.

19:58 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

dinsdag 26 september:Geïrriteerd!

Een vrouw zegt tegen haar man voordat hij naar zijn werk gaat:
"Mijn nachtlampje doet het niet. Zou jij daar straks even naar willen kijken?"
Geïrriteerd wijst de man naar zijn voorhoofd en zegt:
"Staat hier soms elektricien? Nee toch?"
Als de man 's avonds weer thuis komt zegt de vrouw tegen haar man:
"Heb je gezien dat het tuinhekje niet goed opengaat? Kun je daar zo even naar kijken?"
Weer wijst de man geïrriteerd naar zijn voorhoofd:
"Staat hier soms timmerman? Nee toch?"
De volgende ochtend lekt de kraan in de badkamer. Wederom vraagt de vrouw aan haar man om daar even naar te kijken. Opnieuw wijst de man geïrriteerd naar zijn voorhoofd.
"Staat hier soms loodgieter? Nee toch?"
Als de man s avonds thuis komt doet het tuinhekje het weer prima. Als hij zich gaat wassen blijkt dat de kraan ook niet meer lekt. En wanneer hij naar bed gaat knipt zijn vrouw demonstratief het nachtlampje aan.
"Heb jij dat allemaal zelf gemaakt?" vraagt de man verbaasd.
"Nee, " zegt de vrouw, "ik heb gevraagd of de buurman het wilde doen. Dat wilde hij wel, maar dan moest ik een taart voor hem bakken óf een nummertje met hem maken."
"En... heb je een lekkere taart voor hem gebakken?" vraagt de man.
Geïrriteerd wijst de vrouw naar haar voorhoofd, en zegt:
"Staat hier soms bakker?"

19:57 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |