03-09-06

zaterdag 2 september: Bruggentocht op skeelers

Zoals vaak op zaterdag morgen wil ik nog wel eens een lange afstand gaan maken, op tijd vertrekken en op tijd weer thuis. Zo ook vandaag, maar toch kies ik voor het skeeleren, gevoelsmatig denk ik dat ik mijn scheen goed moet laten rusten. En dan is dit een leuk en goed alternatief, en geloof me lopen is heerlijk en skeeleren is leuk.

Vandaag wilde ik een bruggentocht gaan maken met als hoofdgerecht de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam. Om 07.07 vertrokken en na 4 minuten al weer thuis om mijn pols beschermers op te halen die nog aan het dartbord hingen. Dus 07.12 weer op pad. Ik had nog geen idee hoe de reis er uit zou gaan zien maar wilde gewoon een rustig ritje maken en foto,s maken wanneer ik wilde.

Na vertrek ging ik na 500 meter de Oude Torenbrug over en na 4 km ging ik over de Brug de Noord.

Hierna vervolgde ik mijn route via Ridderkerk naar Oud IJsselmonde om mijn op te maken voor de klim over de Van Brienenoordbrug. Downhill wist ik niet wat mijn te wachten stond dus deed ik dat zigzaggend om te voorkomen dat mijn snelheid te hoog werd en ik niet meer kon remmen. Gelukkig viel het allemaal mee en stormde ik naar richting Capelle a/d IJssel om daar via De Alegrabrug door te toeren naar Krimpen a/d Lek waarna ik met het pontje een oversteek heb gemaakt naar Kinderdijk waarna ik aan het laatste stuk kon gaan beginnen.  De laatste brug die ik over ben gegaan was de Kortlandsebrug waarna ik thuis aan een lekker bak koffie ben gegaan.

Bruggentocht in de player.

33.07 km skeeleren 1:57:44 – 03:33 min/km – 16.9km/uur.

km 20 was de snelste in 02:41, langzaamste was km 27 in 05:03 gemiddelde bpm was 133.

Voor een totaal en vergroot overzicht klik hier.

00:24 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

skeeleren Ten eerste proficiat met jouw wedstrijd vorig weekend, nog geen tijd gehad om te reageren. Dat was een mooi skeelertochtje dat je weer gemaakt hebt! Een vraagje: hoe plak je de kubus op jouw blog. Ik heb de code (ook één aangemaakt) maar het blijkt niet te lukken.

Gepost door: Dirk | 03-09-06

Brug Wat een bruggen op je route. Heb je een "brug te ver" gemist of moet je dan naar Arnhem? ;-)

Gepost door: Ron | 04-09-06

rondje Leuk rondje. Klink bekend . Je bent weer langs m'n huis gekomen.

Gepost door: Hans | 04-09-06

vlak leuk he die picture...en ook vlak bij mij :-)

Gepost door: martine | 05-09-06

De commentaren zijn gesloten.