31-08-06

donderdag 31 augustus: Skeelertraining

Na mijn droomloop ( met dank aan Ingrid) van zaterdag j.l. was het toch even rustig aan doen. Ik hoefde niet achteruit de trap af en dat geeft een goed gevoel. Door diverse werkzaamheden, adm en vele regenbuien was het moeilijk om de skeelers om te binden. Maar vandaag was het dan op de valreep zo aan het einde van de iet wat regenachtige maand eens goed droog.

Dus, skeelers aan en snel even een uur op pad. Al snel kwam ik een groep van 5 lopers tegen die ook richting de zijdebrug gingen maar skeeleraars niet, ja op 8 km kwam ik er een tegen die mij tegemoet kwam en een mooie slag had, daar zou ik nog wat van kunnen leren. Via de zijdebrug ging ik richting Oud-Alblas en haakte toen af naar Bleskensgraaf via de Geerweg.  Dit is een mooie route waar je weinig verkeer tegenkom en je lekker de gang er ik kan houden. Tot dat we in Bleskensgraaf aankomen, hier is de straat voor zien van waalsteentjes die in visgraatmotief zijn gelegd en dit voelt niet lekker onder je voeten. Na Bleskensgraaf weer naar Oud-Alblas via een route die ik nog niet eerder had gemaakt. Het was de Heulenslag aan het einde kom je dan weer op de zijdeweg. Hierna weer snel een oude bekende route gepakt en hup naar huis want het begint al snel donker te worden.

Even mee skeeleren  in de player.

25.08 km skeeleren 1:16:05 – 03:01 min/km – 19.8km/uur.

km 18 was de snelste in 02:36, langzaamste was km 14 in 03:38 gemiddelde bpm was goed hoor (Geen idee).

22:14 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-08-06

zaterdag 26 augustus: Nedstaal loop vol PR's

Eindelijk weer eens een echte loop met een geweldig resultaat. Rond 14.00 uur vertrokken op de fiets samen de vrouw naar het Nedstaal terrein om deel te nemen de Nedstaal loop. Er waren diverse afstanden voor diverse leeftijd categorieën en besloot om toch voor de langste afstand te gaan dus de 10 km.

Als eerste startte de 800 meter daarna de 1500 meter beide voor kinderen die hieraan gratis konden deelnemen. Intussen kwamen er steeds meer mensen om deel te nemen aan de 5 en 10 km. En onder de deelnemers waren ook Martine en Ingrid. Even snel heel even bij praten waarna ook zij zich moesten gaan inschrijven voor de 10 km. En om 15.15 was het dan eindelijk zover, met een startschot werden wij weer voorwaarts gedreven om de afstand weer te volbrengen.

Martine (Speedy)zag ik in een flits alweer voorbij stieren en ook Ingrid kwam mij ook voorbij. Even daarna kon ik aanklampen bij Ingrid en hebben we samen tot iets voorbij de 6 km gelopen waarna ik moest lossen. Op de 5 km stond de klok op 24:28 en dat betekende dat elke km onder de 5 minuten was en de snelheid niet onder de 12 km kwam.

Met een behoorlijke PR voor Martine en Ingrid kan ik ook melden dat ik ook een PR met 50.06 gelopen heb. Na afloop even uitgebreid na gepraat over alles en iedereen en het was weer een leuk weerzien met Martine en kennismaking met Ingrid die in Kinderdijk woont wat op een km of 4 bij mij vandaan is.

Om 17.30 moest ik toch echt naar huis want we hadden nog een 40 jarige verjaardagsfeestje en er moesten nog wat overheerlijk pannenkoeken (spelling volgens groene boekje) gegeten worden die onze Buuf Jac had gemaakt.

Hier een overzicht in de player.

10 km hardlopen 0:50:06 – 05:03 min/km – 11.8km/uur.

km 1 was de snelste in 04:44, langzaamste was km 8 in 05:24 gemiddelde bpm was 173.

 

11:18 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-08-06

donderdag 24 augustus: Weergoden

De weergoden waren goed gezind, Lydia moest gaan werken en normaal val ik al voor zij vertrekt al in slaap. Toch kreeg ik een paar kleine opdrachtjes zoals even Dusky eten geven en de was om 18.00 uur in de droogtrommel gooien want als ik het op moeten hangen zou het er niet meer uitzien.

18.01 gereed en geen zin meer om te gaan slapen dus gouw omkleden om een skeelerrit te gaan maken. Ik kon natuurlijk ook gaan lopen maar ik wil me schenen te veel belasten zodat ik snel weer in de lappenmand zit.

Tijdens mijn tocht neem ik tegenwoordig een fotocamera mee zodat ik toch wat plaatjes kan schieten, het nadeel is wel dat sommige km tijden langzamer zijn omdat je dan een foto wil maken.

 

Wat ook de snelheid beperkte was het wegdek, op enkele plaatsen was het nog erg nat zodat je constant weggleed.

De Garmin heeft weer goed zijn werk gedaan hier een overzicht in de player.

24.18 km skeeleren 1:15:54 – 03:08 min/km – 9.3km/uur.

km 22 was de snelste in 02:47, langzaamste was km 11 in 03:59 gemiddelde bpm was 154.

22:55 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-08-06

dinsdag 22 augustus: Hardlopen

Ik heb mijn woord gehouden en ben lekker een stukje wezen hardlopen in een matige snelheid. Het voelt allemaal lekker aan en zal toch preventief even ijzen. Ik heb gelopen op verschillende ondergronden om te kijken of ik nare pijntjes zou voelen en het viel alles mee.

Kijken hoe het herstel morgen zal wezen, donderdag misschien weer een loop of een skeelertocht alles zal afhangen van het weer.

Niet echt specta maar je kan hier klikken zodat je de loop kan zien in MotionBased.

5.47 km hardlopen 0:35:18 – 06:27 min/km – 9.3km/uur.

km 1 was de snelste in 06:18, langzaamste was km 2 en 5 in 06:33.

22:22 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-08-06

maandag 21 augustus: Doelstelling

Na de nodige skeelertochten ipv hardlopen wil ik van de week weer eens een begin gaan maken met een kort stukje hardlopen. Dit staat gepland voor morgen. Want zaterdag wil ik graag de 10 km lopen tijdens de Ronde van Nedstaal in Alblasserdam. Altijd leuk zo’n thuis wedstrijd en ik zal er zeker geen wedstrijd van gaan maken. Ik ben reuze benieuwd hoe het gaat, ruim 3 weken niet gelopen maar gelukkig niet stil gezeten. Overigens wordt er met de inkomsten twee goede doelen gesteund. Als eerste steunen zij Mytylschool de Vlij In Dordrecht en als tweede afdeling neonatologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

22:24 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-08-06

zaterdag 19 augustus: Skeelertoertocht Wijngaarden

Iets na 12.00 uur vertrokken naar Wijngaarden om deel te nemen aan een Wingerdse skeelertoertocht van 50 km. Aangekomen bij de IJsclub  “Nooit Gedacht” was het snel inschrijven betalen de skeelers aan en vertrekken maar. De route was aangegeven met witte pijlen op het wegdek. Van Wijngaarden ging het richting Papendrecht, Oud-Alblas en op 50 meter hemelsbreed lang huis (Alblasserdam) om richting de Zijdenbrug te gaan wat voor mij bekend terrein is.

Op ongeveer 13 km kwam er een steentje in mijn tweede wieltje en blokkeerde heel de boel waardoor ik met handen en voetenwerk nog net kon blijven staan me hartslag zat plots op 192 bpm. Iets verder kwam ik een dorpsgenoot tegen die ik tijdens mijn voorgaande skeelerrit ook al tegen kwam. Dus even gestopt en hij vertelde mij dat hij had deelgenomen aan de ROPA-Run. In het dagelijks leven is hij naar mijn mening gymleraar. Daarna de rit voortgezet langs Nieuw-Lekkerland en bij de Zijdebrug was het eerste stempelpost. Er stonden wat flesjes drinken op een tafel die je kon kopen voor 1 euro.

De route werd vervolgd richting Bleskensgraaf om vervolgens in Brandwijk bij Cafetaria Prima Vera de volgende stempel te halen. Om je stempel te krijgen moest je wel een trapje op en in de snackbar vertelde de medewerker dat de stempel op de balie stond *selfservice*. Via brandwijk sloot ik mij aan bij een groep die in clubverband trainen om binnenkort de ijzers weer onder te binden. Zo gingen we naar Molensgraaf langs Giessenburg, Hardingsveld-Giessendam, Sliedrecht om het eindpunt inzicht te krijgen.

Op de Garmin stond geen 50 km maar 43.74 km. Bij binnenkomst kregen een ieder een vaantje en was er een trofee voor de jongste en oudste deelnemer. De jongste was 9 jaar de oudste 72, beide reden zij de 25 km. In totaal 77 deelnemers. Toch ook even een paar opbouwende kritieken gegeven waaronder drinkposten en wanneer een Cafetaria een stempelpost is graag dan een tafel buiten met het stempelkussen. Want dat was belachelijk.

Al om al een mooie toertocht in zoals ik altijd vertel een schitterende omgeving van platte natuur.

43.73 km skeeleren 2:14:17 – 03:04 min/km – 19.5km/uur.

km 12 was de snelste in 02:31, langzaamste was km 24 in 03:48.

Moet wel bekennen dat door het stempelposten en dat de Garmin de autostop functie hanteert er wel een halfuur bij komt. Dus Netto tijd is dan 2:44:30

 

21:23 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-08-06

vrijdag 18 augustus:Kids naar de Efteling

Kevin en Tessa gingen vandaag naar de Efteling met de vrienden van de vakantie. Kevin was altijd erg bang voor achtbannen maar sinds hij bij zijn laatste bezoek er in was geweest is er geen houden meer aan en is niets te gek.

Voor het vertrek was Tessa misselijk en zij voelde zich goed beroerd tot overgeven toe, maar toch gaan natuurlijk. Het weer was in de morgen niet echt van “ nou lekker naar de Efteling”  maar in de loop van de morgen werd het een stuk beter en hebben zij er naar hartelust hun tijd volbracht.

We hadden afgesproken dat hun zouden bellen als ze het zat waren anders zouden wij om 21.00 uur bij de ophaalparkeerplaats staan. Natuurlijk als hun lol hebben mogen wij dat ook dus zijn we gezellig wezen eten in restaurant Damzicht. Een klein leuk tentje waar het eten zeker niet duur is en zeker lekker.

Om 21.00 stonden we te wachten en even later kwam de groep eraan. 22.00 uur thuis en daarna een bierje gevat. Morgen staat de skeelertocht van 50 km in Wijngaarden.

23:24 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |