19-08-06

zaterdag 19 augustus: Skeelertoertocht Wijngaarden

Iets na 12.00 uur vertrokken naar Wijngaarden om deel te nemen aan een Wingerdse skeelertoertocht van 50 km. Aangekomen bij de IJsclub  “Nooit Gedacht” was het snel inschrijven betalen de skeelers aan en vertrekken maar. De route was aangegeven met witte pijlen op het wegdek. Van Wijngaarden ging het richting Papendrecht, Oud-Alblas en op 50 meter hemelsbreed lang huis (Alblasserdam) om richting de Zijdenbrug te gaan wat voor mij bekend terrein is.

Op ongeveer 13 km kwam er een steentje in mijn tweede wieltje en blokkeerde heel de boel waardoor ik met handen en voetenwerk nog net kon blijven staan me hartslag zat plots op 192 bpm. Iets verder kwam ik een dorpsgenoot tegen die ik tijdens mijn voorgaande skeelerrit ook al tegen kwam. Dus even gestopt en hij vertelde mij dat hij had deelgenomen aan de ROPA-Run. In het dagelijks leven is hij naar mijn mening gymleraar. Daarna de rit voortgezet langs Nieuw-Lekkerland en bij de Zijdebrug was het eerste stempelpost. Er stonden wat flesjes drinken op een tafel die je kon kopen voor 1 euro.

De route werd vervolgd richting Bleskensgraaf om vervolgens in Brandwijk bij Cafetaria Prima Vera de volgende stempel te halen. Om je stempel te krijgen moest je wel een trapje op en in de snackbar vertelde de medewerker dat de stempel op de balie stond *selfservice*. Via brandwijk sloot ik mij aan bij een groep die in clubverband trainen om binnenkort de ijzers weer onder te binden. Zo gingen we naar Molensgraaf langs Giessenburg, Hardingsveld-Giessendam, Sliedrecht om het eindpunt inzicht te krijgen.

Op de Garmin stond geen 50 km maar 43.74 km. Bij binnenkomst kregen een ieder een vaantje en was er een trofee voor de jongste en oudste deelnemer. De jongste was 9 jaar de oudste 72, beide reden zij de 25 km. In totaal 77 deelnemers. Toch ook even een paar opbouwende kritieken gegeven waaronder drinkposten en wanneer een Cafetaria een stempelpost is graag dan een tafel buiten met het stempelkussen. Want dat was belachelijk.

Al om al een mooie toertocht in zoals ik altijd vertel een schitterende omgeving van platte natuur.

43.73 km skeeleren 2:14:17 – 03:04 min/km – 19.5km/uur.

km 12 was de snelste in 02:31, langzaamste was km 24 in 03:48.

Moet wel bekennen dat door het stempelposten en dat de Garmin de autostop functie hanteert er wel een halfuur bij komt. Dus Netto tijd is dan 2:44:30

 

21:23 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

afwijking Knap gereden Richard maar waar komt die afwijking t.o.v. je Garmin vandaan? Callibreren??

Gepost door: Ron | 19-08-06

@Ron Nee hoor, ze haden de route iets ingekort ivm slecht wegdek op een paar plaatsen. Ze zetten erg vroeg de route uit en kort voor de tocht controleren ze hem nog even en ontdekken dan dat het niet gaat. Organisatie was niet echt proffi moet ik zeggen, het feit dat er drinkposten moesten komen werd van harte aangenomen maar het lijkt me sterk dat als dit voor de 9e keer georganiseerd is, dat nooit iemand dit idee heeft gemeld?

Gepost door: Rich@rd | 20-08-06

Leuke foto's Kijk eens die foto's....lekker zonnetje, mooie wegen, lieve paardjes! Een heerlijke tocht dus! Idd belachelijk dat je met een trapje naar binnen moest om nota bene je eigen stempel te zetten! BTW,......een lekker lang verhaal!!!!

Gepost door: Petra | 20-08-06

Tsssss Tssss, belachelijk dat je moest betalen voor het drinken en dat gedoe met het stempelen..... te gek voor woorden! Had je ook inschrijfgeld betaald? Konden ze dat niet een euro duurder maken zodat je gewoon kon drinken onderweg? Wat dat betreft zijn de georganiseerde lopen vaak beter geregeld. Wel ver geskeelerd zeg!

Gepost door: Linda | 21-08-06

De commentaren zijn gesloten.