15-08-06

dinsdag 15 augustus: Rookvrij jaar

Wederom vroeg uit de veren om te gaan werken en toch was het voor mij een speciale dag.  Vandaag zijn mijn longen een jaar rookvrij en daar ben ik best trots op.

Ik rookte vier pakken shag in de week en dankzij Lydia en mijzelf ben ik daar nu helemaal vanaf. Lydia heeft na het lezen van het boek “stoppen met roken” van Allen Carr als streef datum 15 augustus 2005 gekozen om dan te stoppen. De avond voorafgaande vroeg ze mij ook om te stoppen omdat het dan makkelijker zou zijn voor haar. Ik zij oké in een verdwaald moment van verstand verbijstering en had toen mijn laatste peuk uitgedrukt.

Ik moet bekennen dat ik tijdens de wintersport 3 sigaartjes en tijdens onze laatste vakantie 1 sigaartje gerookt heb alleen niet over mijn longen. Daarbuiten kon ik het gewoon weer laten.

Mede door dat ik gestopt ben met paffen heb ik een sportief karakter gekregen en beleef ik er veel  plezier aan met af en toe  ups en downs qua blessures.

En als ik alles op een rijtje zet was het verdomd makkelijk om er af te blijven al ging het in begin natuurlijk niet vanzelf.

Ik ben nog steeds niet wezen lopen om rust te geven en het weer liet het niet  toe om te skeeleren dus uiteindelijk een sportvrije dag. Hopelijk morgen weer.

22:10 Gepost door Richard.nl in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

roken Van harte. Supergoed dat je er vanaf bent

Gepost door: Hans | 16-08-06

Knap Proficiat met dit resultaat! Ik weet hoe moeilijk het kan zijn. Wij zijn nu 3 jaar gestopt en ik moet er ook niet meer aan denken ooit nog te roken.
Kijk eens op http://www.silkquit.org/ Leuk programma om te downloaden!

Gepost door: Ron | 16-08-06

Heel knap! In één keer gestopt met roken? Dat is echt knap! Gefeliciteerd met je eerste rookvrije jaar! En Lydia dus ook!

Gepost door: Petra | 16-08-06

@Petra Nee die is na 3 maanden uiteindelijk weer begonnen. Toch 3 maanden niet gerookt (dus het glas is half vol). En sinds 1 jaar is er niet meer in huis gerookt. (kwam niet van mij af hoor, die regel om niet meer binnens huis te roken)

Gepost door: Rich@rd | 16-08-06

De commentaren zijn gesloten.