29-07-06

Week 29 overzicht:

Dit keer geen dag log maar een week log ivm het mooie weer even rustig aangedaan en lekker buiten gezeten.

Zondag ben ik weer begonnen met intensief te sporten maar gezien de temp. ging ik voor een skeelertocht. Want in de vakantie had ik geen skeelers gebruikt. Rond 16.00 uur gestart en het was dus heet, zelf met wind tegen vond ik het vervelend.

15.72 km skeeleren 00:51:48 netto – 03:17 min/km – 18.2km/uur .

km 5 was de snelste in 02:20, langzaamste was km 12 in 03:54.

 

Dinsdag gingen twee buurmannen fietsen dus voor mij een uitdaging om hun te doen volgen. Maar net over rijksweg richting Papendrecht ging ik voor het eerst moetwillig onder uit. Moetwillig zal je wel denken, ja het was kiezen om op een motorkap te belanden of toch maar even op straat. Het laatste had mijn voorkeur. Geen schrammen en kon gewoon verder. Tijdens deze tocht werd ook een snelheid record gereden downhill met een max van 31.4 km, geloof me dat ik dat best erg snel vond gaan. Bij de 10.5 km zat ook een stevige afdaling waar menig toeschouwer zat te kijken of ik het zou halen en weer gelukt. Na 14 km gebeurde het dan toch echt, ik ging goed op mijn plaat in Oud-Alblas, een passerende automobilist vroeg of het ging. Met een schaafwond op mijn rechter arm na en wat later bleek een aardige bloeduitstorting op mijn rechter bil viel het mee en kon ik mijn rit afmaken.

19.14 km skeeleren 00:58:49 netto – 03:04 min/km – 19.5km/uur .

km 4 was de snelste in 02:37, langzaamste was km 7 in 03:42.

 

Woensdag hadden we in Alblasserdam de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt en in de middag de wielerronde van Alblasserdam. Als vaste bezoeker van de wielerronde was er een ding anders dan voorgaande jaren, in overleg met onze burgervader en wielercomité was er een alcoholverbod tot 16.00 uur. Het geen betekende dat het er tot 16.00 uur knap rustig was en daarna het bier weer rijkelijk vloeide en de menigte snel toestroomde om een sapje te nemen.

Voor mij was dit een visuele sportdag.

 

Donderdag wederom gingen mijn buurmannen een fietstocht maken en wederom ging ik op mijn skeelers mee. Dit maal bepaalde alleen ik de route het geen betekende dat ik voor een stukje veiligheid koos en de eerder deze week gereden ronde ver achter mij liet.

18.60 km skeeleren 00:56:48 netto – 03:03 min/km – 19.6km/uur .

km 17 was de snelste in 02:42, langzaamste was km 1 in 03:28.

 

Zaterdag was het dan weer zover, loopschoenen aan en gaan voor een halve marathon. De route die ik kies is elke keer gelijk dus is het leuk om te peilen hoe het gaat en ging. Om 06.45 vertrokken en het was toen nog lekker. Na 14 km zag ik een vrouw voor mij hardlopen (geen fata morgana) en toen zij even een sprintje trok dacht ik daaaaaaaaaag. Maar heel even later hielt ze in en kon ze mooi voor mij gaan konijnen (vrouwelijke variant van het Hazen). Even later liep ik even naast haar en vertelde ze mij dat het een interval training betrof van 5 km. Het was mijn beste km in deze loop uiteindelijk. Na 21.1 km weer thuis en daarna lekker aan de koffie gegaan.

21.10 km hardlopen 02:03:54 netto – 05:52 min/km – 10.2km/uur .

km 14 was de snelste in 05:30, langzaamste was km 21 in 06:23 en een gemiddelde bpm van 163.

Volgende week weer gewoon het oude en vertrouwde verslag.

18:11 Gepost door Richard.nl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sporten, skeeleren, hardlopen |  Facebook |

Frejus van 07-07-06 t/m 20-07-06 genieten

 
Deze vakantie door gebracht in het Franse Frejus.

Samen met wederom twee andere buurtgezinnen vertrokken wij op 7 juli naar het bijna altijd zonnige zuiden, met als tussenstop de plaatst Tournus net voor Lyon.In Tournus een hotel gereserveerd, het hotel zag er erg netjes uit en het was zeker nog niet oud. In de avond zijn we met 13 personen uit wezen eten op advies van een medewerker van het hotel. Een geweldige tent waar het van oud,s op de Franse slag ging, maar oke het is vakantie geen haast dus.

 

Zaterdag morgen eerst ontbijten daarna pleiten om de laatste 550 km te volbrengen. Met een lichte vertraging en de nodige stops waren we rond 17.00 uur in Fréjus bij de camping La Baume & La Palmeraie.

Fréjus is een zeer oude stad waar de Romeinen een belangrijke nederzetting hadden. Nu blijven er nog veel restanten over. Dat is dan ook de reden waarom Fréjus een bezoek waard is. Het amfitheater is nog steeds in gebruik. Er zijn ook nog resten te zien van de 40 km lange aquaduct.

 

In de daarop volgende dagen hebben we ons goed kunnen vermaken met als grootst vermaak zwemmen in het zwembad of aan het strand van Sint-Rafael en een dagje bakken in Aqualand waar zowel de kids als ouders een geweldige dag hadden.

Ook bij een uitstapje hoort een bezoek aan Saint-Tropez.

St-Tropez was een klein vissershaventje en is uitgegroeid tot een mondaine badplaats. Dit is vooral te danken aan de vele mediasterren. We vertrokken op zaterdag 15 juli in de vroege ochtend om een bezoek te brengen aan de markt aldaar, dankzij Rob die in deze omgeving vaak was geweest konden we makkelijk een parkeerplek vinden. De dames vonden deze markt leuk waar de heren zoals altijd anders over dachten want wij gingen al snel naar de haven om al het pracht en praal te bewonderen. Later op ie dag zijn we naar het strand geweest en in de avond toch nog even de door de haven gewandeld.

 

Natuurlijk ben ik ook nog een 3 tal keren wezen hardlopen maar dan ook niet meer dan 9 km per keer maximaal. Heuvel op en heuvel af natuurlijk weer om iets naar 6 uur in de morgen om de warmte voor te wezen. Ook heeft een deel van het gezelschap een wandeling in de bergen gemaakt en ik vond dat best gaaf, vaak loste ik om snel door te bikkelen en om hoog te wandelen met een gemiddelde van 5.5 km in het uur. Ook heb ik samen met Anniek een beste sprint berg op genomen  met een gmt van 10.5 km en bekaf toen we boven waren.

Op maandag 17 juli kwam het bericht dat mijn oma overleden was, niet helemaal onverwachts maar toch. Dit betekende dat wij ons vakantie adres twee dagen eerder moesten verlaten voor de begrafenis.  Maar voor ons een verlies maar voor haar zelf een verlossing.

 

Op dinsdag 18 juli zijn we met Kevin, Eelco, Björn, Ed en Connie en mijzelf naar Castellane bij de Du Verdon geweest om een rit door het wilde woeste water van de Du Verdon om te gaan HydroSpeed. Gehuld in een surfpak met extra jas en zwemvest en waterschoenen  en een piepschuim “bootje” je mee laten voeren door het water. Iedereen vond het geweldig alleen had ik een negatief gevoel over deze tocht. Ik was een paar keer flink over een paar rotsen geknald en dat vonden mijn knieën en rug niet echt fijn.  Ook heeft Tessa een leuke tocht gemaakt met paard rijden, op dat moment was het aardig aan het weerlichten. Voor iemand die nog nooit echt op een paard heeft gereden is het dan ook best even wennen, maar zonder kleerscheuren weer thuis gekomen.

Een van de dagelijkse evenementen was wel het koken, de volwassenen deden de voorbereidingen en de mannen gingen dan koken op de skottelbraai. Wat een super ding is dat zeg, zo hebben wij macaroni, nasi, gebakken aardappels met spekjes, pannenkoeken en spaghetti bereid. Na afloop moesten de kids dan afwassen wat uiteindelijk niet altijd van zelf ging maar dat is vanzelfsprekend.

 

Terug kijkend was het op en top genieten en kijken we weer uit naar het volgende jaar en het is geweldig om zulke buren te hebben. Jammer dat er een gaat verhuizen aan het eind van dit jaar.

13:51 Gepost door Richard.nl in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: frankrijk, vakantie, frejus |  Facebook |

05-07-06

woensdag5 juli: Zweten met een vakantie gevoel

De laatste dagen was het uitermate zweten, zweten en nog veel meer zweten. Zo ook de afgelopen nacht. Ik werd geregeld wakker en dacht dan mmmm nog lekker een paar uur slapen. Rond half 5 ben ik eruit gegaan en toen ik mij opgefrist had was het na de eerste bak koffie wederom ZWETEN. Zo is dus deze hele dag uiteindelijk verlopen al zwetend.

In de komende weken zal er even geen weblog zijn want jaaaaaaa, ook wij gaan met vakantie en de schoenen zijn al ingepakt. Morgenavond gaan we naar de musical waar Tessa in mee gaat spelen en tevens zal dit haar afscheid,s avond van de basisschool zijn. Brugpieper in het vooruitzicht!!!

 Zal een leuk verslag maken na afloop, en wie weet kan ik in de tussentijd wel een keer verslag uitbrengen.

Viva La France, Here we come en hiephoi de mazzel. BTW, wanneer andere bezoekers  ook met vakantie gaan, hierbij ook een hele fijne vakantie toegewenst.

15:49 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-07-06

zondag 2 juli: Skeelertocht

Het word geen echt sportweekend maar genieten des te meer. Heerlijk vertoeven in de zon en ook nog de auto in de was gezet. Binnenkort naar Le France dus de Volvo moet weer even beschermt worden tegen extreme UV-stralen. Met de voetbal poule gaat het totaal de verkeerde kant op, ooit derde gestaan maar nu ergens onderaan. Helaas weer geen flatscreen gewonnen.

 

Plots kreeg ik de kolder in mijn kop en dacht van “ ik ga even een skeeler tochtje maken” het is tenslotte te warm om te lopen en skeeleren vergt iets minder energie dan hardlopen.

Rond 19.00 uur vertrek ik en ga lekker de polder weer in. Dus ik kom met een lekkere vaart aan bij de Kortlandse brug, hebben ze daar grind gestrooid.  Kon nog net blijven staan en probeerde wandelend eroverheen te gaan. Toen links af richting de Witte Molen.  Hierna richting de Zijdebrug om door te toeren naar Bleskensgraaf, Brandwijk en Molensgraaf. Na 15 km maakte ik een keerpunt.

Terug weer door Oud-Alblas dook ik Kortland weer in.

Maar op een kleine 2 km van huis hadden ze ook grind gestrooid, dus rechtsomkeer en terug naar Oud-Alblas om via de andere ingang het dorp binnen te komen. Het was de langste skeelertocht die ik tot op heden gemaakt heb. Weer een trots gevoel.

33.23 km skeeleren 1:41:53 netto – 03:04 min/km – 19.6km/uur – bpm van 169.

km 17 was de snelste in 02:44, langzaamste was km 28 in 03:28.

05:31 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |