29-05-06

maandag 29 mei:Brrrrrrrrrr afzien.

Een niet al te grote afstand was wat ik wilde en ook zou doen. Binnen het uur weer thuis sprak ik af, en ook gedaan. Een ronde langs de molens waar een uitermate harde wind stond en met het eten net achter mijn kiezen was dit een regelrechte psychologische veldslag waar in de km tijden er niet om liegen. En notabene waren slechtste kmters degene met de wind in de rug. Ik moet zeker niet te snel na het eten gaan lopen want elke keer moet ik naar achterkamer voor een grote boodschap en loop ik met kramp de laatste kmters. Thuis aangekomen is het dan ook een laatste grote run naar het toilet. 

9.25 km hardlopen 00:54:59 netto – 05:56 min/km – 10.10 km/uur - bpm van 160. km 1 was de snelste in 05:46, langzaamste was km 6/7 in 06:13!!! Zegt genoeg.

 

21:27 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-05-06

zaterdag 27 mei: Rain down on me.

Met als gedachte dat diverse mensen hardlopen in de regen en dat ervaren als lekker dacht ik zo van, gaan we ook proberen. Martine en Ronald beleven dit positief. Hoe zou het gaan? Om 14.30 schoenen omgebonden en dacht ik ga voor en tien km. Nu ervaar ik de laatste tijd dat ik 4 km nodig heb om in trance en cadans te komen waarna ik vaak op mijn beslissing terug kom en vaak verander van kmters. Ook probeer ik steeds meer binnendoor weggetjes om zo optimaal van onze omgeving te genieten, zo zag ik in Kooiwijk een onverharde weg en bij aanvang van de run wilde ik daar heen. Het was een leuke route die uit kwam op de Hekweg in Oud Alblas. Iets verder op het 4 km punt zag ik een mooie blonde vrouw tegemoet snellen die ik later op mijn 7.5 punt wederom tegen kwam en vertelde haar dat de derde keer trakteren wordt. Daarna niet meer gezien natuurlijk!!! Het was onderwijl gestopt met regenen alleen kwam het nu met bakken naar beneden. Maar ja je wil iets onderzoeken of niet. Via de Zijdebrug weer huiswaarts gelopen en deze keer waren de snippen niet aanvallering zoals de laatste keer. Mijn ervaring met lopen in de regen is: Dat je erg nat WORDT.

15.45 km hardlopen 01:25:06 netto – 05:30 min/km – 10.90 km/uur - bpm van 167. km 1 was de snelste in 05:12, langzaamste was km 6 in 05:46

 

20:09 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-05-06

donderdag 25 mei: hardlopen door de snippen

Wat zich als een beroerde dag liet aanzien viel toch best wel mee. Als ik rond 18.30 besluit een kleine ronde te gaan maken begin ik altijd met een kort stukje inlopen waarna wat rek en strek oefeningen en dan er op uit. Na 1 en 2 en 3 km denk ik bij mezelf als ik bij de 5 km ben draai ik me om en ga ik terug.  Ik kon duidelijk niet mijn ritme vinden in de eerste 5 km. Maar bij het 5 km punt veranderde dat en ging verder om weer eens een nieuwe route te lopen. Dit maal was het naar de Zijdebrug en dan links af richting Nieuw-Lekkerland. De snippen hebben inmiddels ook jongen gekregen en hun nest zit gewoon in het weiland waar vader en moeder de beveiliging uiterst serieus nemen. Als je voorbij komt lopen tjirpen ze hevig en vliegen laag over je heen om je maar te verjagen dus de km tijden vlogen omhoog. Andere in hun ogen vreemde bedreigende vogels worden dan in de lucht luidkeels toegesproken door hun en ze laten duidelijk merken dat de aanwezigheid niet gewenst is. Ik kwam ook nog een echte grote haas tegen die in alle rust lekker rond huppelde in een ander weiland, het dier behoefd geen angst te hebben dat hij gepakt wordt door een roofvogel want deze was echt bovenmaats. Het was weer een mooie tocht. Zo dan nu de statistieken maar weer. 

13.86 km hardlopen 01:18:06 netto – 05:38 min/km – 10.60 km/uur - bpm van 162. km 1 was de snelste in 05:17, langzaamste was km 4 in 05:56.

 

05:33 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-06

dinsdag 23 mei: Skeeleren en file leed.

Een echt lente-/zomergevoel kan ik de laatste dagen toch niet krijgen.  Regen valt met complete vrachtauto naar beneden. De rest van de week is ook niet al te mooi en de temp. blijft ook onder de 20 graden. Stond gisteren op de van Brienenoordbrug in een flinke file en ik heb daar twee weerbeelden gezien 1 was: aangenaam zonnetje lekkere temp. en 2 was: een stortbui met flinke windstoten en onweer. Wat normaal in 20 minuten mijn reistijd was stond vandaag op 90 minuten, zonde van de tijd. Het weer beeld dit jaar word mijn inziens gekenmerkt door de wind. Vele dagen dit jaar gaan gepaard met harde wind of zou dit te maken hebben dat ik nu sport en in het verleden niet, of dat ik nu de natuur bijna dagelijks een bezoek breng en vroeger niet? Na een dag zwoegen vond ik het dan ook echt plezierig om een klein uurtje te skeeleren wederom in die vrij natuur. Het was geen top tijd maar er was toch een paar keer een snelheid gemeten van 25.1 km. Leuk hoor zo’n Garmin, je probeert er alles uit te halen wat er inzit in dat mini run pctje.

14:90 km skeeleren 00:48:02 netto – 03:13min/km – 18.60 km/uur - bpm van 142. km 3 was de snelste in 02:34, langzaamste was km 8 in 03:54

04:30 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-06

 zondag 21 mei: Hardlopen huphup

Na een paar drukke werkdagen was het toch vandaag de bedoeling om te gaan hardlopen. In eerste instantie wilde ik rond de klok van 07.00 uur vertrekken, maar na afgelopen week dacht ik bij het openen van mijn ogen: Daaaaaaaaaaaag vandaag niet. Lekker even uitgeslapen tot 09.30 uur. Iets wat ik al dagen niet gedaan had. Uiteindelijk was het weer ouderwets baggerweer, en was ik blij met mijn extra slaapuren. In de morgen diverse weblogs bezocht en ofcourse viel die van Martine op. Natuurlijk de geweldige vermoeide foto van haar met de opvallende tekst “ Het was een lange en vermoeiende dag.....” . Ook even Linda en Michelle veel suc7 gewenst met hun Marikenloop in Nijmegen (ik mocht niet mee lopen)en niet te vergeten Wanno die vandaag een marathon in Hoorn gaat lopen. Zelf ben ik om 13.00 uur een ronde gaan maken van 10 km die uiteindelijk iets verder was.

 

Ik liep al met het plan om mee te doen aan de Dam tot Dam loop in september en heb deze week afgesproken om samen met Martine en hopelijk vele andere lopers te gaan lopen voor de Right to Play. Zij zochten nog deelnemers en Martine heeft toegezegd dat zij haar best ging doen om deelnemers te vinden. En wie Martine kent weet dat zij succes zal hebben. Het is geweldig om een goed doel te steunen en zeker wanneer het kinderen betreft.  Dus wilt u onze actie financieel steunen stuur dan een email naar info@ikloopdemarathon.nl voor meer informatie.

11:39 km hardlopen 01:03:46 netto – 05:35min/km – 10.70 km/uur - bpm van 165.

 

20:14 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-05-06

Woensdag 17 mei: 10 km Verkerkloop

Het was woensdag avond en ik had me enkele weken geleden ingeschreven voor de Verkerkloop in Zwijndrecht. Dus rond 19.00 uur richting Zwijndrecht,  daar aangekomen zocht ik een veilige parkeer plaats en vond deze bij de Korfbal club niet ver van het strijdtoneel. Rustig naar Verkerk gelopen en daar het startbewijs in ontvangst genomen. Heel apart was het startnummer, hier zat een rode draad aan de binnen zeiden. Geen idee waar het voor diende misschien als bevestigingspunt voor de spelden? Na afloop bleek het een geweldig systeem te zijn waarmee de netto en bruto tijden mee geregistreerd werden. Maar ja, ook Martine was van de partij om de 10 km te trotseren en rond 19.45 kwamen we elkaar weer tegen. Praatje pot en langzaam richting de start. Na de start liep ik de eerste km in een tijd van 4:45 dit was voor mij een super km. Na 8 km had ik nog ruimte om te versnellen en dat resulteerde in een voor mij geweldige tijd. Na afloop samen met Martine de prijsuitreiking afgewacht onder het genot van een biertje want wederom was het de prijsvechter gelukt om een prijs in de wacht te slepen. Met de derde plaatst kon ze tevreden zijn want de prijzen die er te verdienen vielen waren niet mis. Met een bos blomen en een Combi magnetron kon ze tevreden naar huis gaan. Even had ik nog een stille hoop dat ik in de prijzen zou vallen maar mijn naam werd niet opgenoemd. De weg naar huis ging nou niet bepaald vlotjes, Martine wist niet waar haar auto precies stond dus gingen we aan de wandel (met een magnetron). Na een flinke ronde gelopen te hebben stonden onze auto,s nog geen 100 meter bij elkaar vandaan. Al om al was het een leuke avond en een geweldige PR gelopen. Vandaag (donderdag) kon ik zien dat ik precies 100ste geworden was bij de mannen. Toch ook best een prijs waard toch!!!!

10 km hardlopen 00:50:36 netto – 05:04min/km – 11.86 km/uur - bpm van 173.

19:24 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-05-06

dinsdag 16 mei: Skeeleren

Na de 15 km Lenteloop in Papendrecht was er van herstellen geen sprake, het gaat allemaal geweldig en geen pijntjes. Maar door drukke werkzaamheden kon ik gisteren niet op pad om een loop te doen ondanks de kriebels. Dus dacht ik vandaag maar eens te gaan skeeleren want morgen staat de 10 km Verkerkloop in Zwijndrecht op het menu. Want ook een 10km PR wil ik hebben staan. Zo blijven we werken aan een leuk lijstje waar we altijd naar kunnen kijken om te verbeteren. Dus samen met Lydia (op de fiets) ongeveer 15 km skeeleren, het weer was erg lekker alleen waren er heel veel muggen, vliegen en ander ongedierte die mijn mondopening zochten. Bij mijn vertrek had ik de Garmin aangezet maar hij was nog niet gereed en daarom begon de km teller later pas te werken. Zodoende een ander tijd registratie.  

13.7 km skeeleren 00:41:51 netto – 03:03 min/km – 19.6 km/uur - bpm van geen idee.

22:48 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |