09-04-06

zondag 9 april vanaf een roze wolk:

Toch nog mijn ervaring weg schrijven van deze geweldige dag.

Om 9 weg voor de meet en greet met de Doe een Wens stichting. Dit was heel erg leuk en in zeg het nog maar weer een keer, Wat zijn deze mensen toch verschrikkelijk begaan met de Doe een Wens. Altijd positief en dat werkt altijd.

Tegen de klok van 10.30 kwam de achterban om mij vooruit te gaan schreeuwen. Iets voor 11 uur Lee Towers en best wel kriebels, dan de grote start knal en na ongeveer 3 minuten passeer ik de start. Wat mijn enigszins zorgen baarde was dat mijn BPM zo hoog was in de eerste 30 km. Zou het aan mijn horloge gelegen hebben? Wanneer ik erop keek was het elke keer boven de 190!!!!!! Na 30 km begon de vermoeidheid en pijntjes toe te slaan, ik had voor mijn zelf ingeschat om de eerste 30 km in een gemiddelde snelheid van 10 km per uur te lopen. Maar dat ging niet lukken, maar ik had nog nooit 30 km gelopen dus wist ook niet wat haalbaar was. 32 km, vele mensen vertelde mij dat dan het moeilijkste deel begon. Niets in minder waar, maar gelukkig kreeg ik gezelschap van George van Veen een man van 59 en bezig aan zijn 9 marathon. Hij had last van zijn kleine teen en was bereid samen met mij de laatste km verder te gaan. Niet veel later sloot Caroline van Krimpen zich aan bij ons, zij had last van haar knieën. Na de spons punt had ik mijn kuiten even lekker ingesopt, dat was dus fout. Enkele 100de meters verder kuit vast. Niet opgeven natuurlijk, nee samen verder gaan was een geweldig doel. In die laatste tien km kregen we allemaal wat levens verhalen waarom we de marathons zijn gaan lopen. Dit was een perfect tijd verdrijf tussen het hardlopen door, is ook te zien in mijn staatje.

En dan eindelijk draaien we gezamenlijk de Coolsingel op en krijgen wij vleugels, je word letterlijk gedragen door de sfeer. Tessa onze dochter liep de laatste 200 meter met me mee, zij vond het geweldig. Dan over de finishes wordt het echt genieten, krijg je een mooie medaille. Iets later vlieg ik Lydia om haar armen en moet toch een traantje weg pinken van blijdschap. Ook even gekeken naar de laatste lopers. Als je op vleugels gedragen wilt worden dan moet je toch echt laatste worden, maar ook verdiend een staande ovatie. Want ook hij is een held. Iedereen die mij gesteund hebben in mijn voorbereiding en vandaag er doorheen geschreeuwd hebben bedankt. En ook George en Caroline bedankt voor die lekkere laatste km.

Nog even de tijden 5k 28:45, 10k 58:22, 15k 1:28:42 20k 2:01:18 1/2m 2:08:43 25k 2:36:32 30k 3:15:19 35k 3:57:13 40k 4:42:45 fin. 5:00:20 mijn gemiddelde bpm van 168, maar dat deze zo laag is geworden door de laatste 12 km.En het gemiddelde snelheid was 8,430 km/h.

21:59 Gepost door Richard.nl | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

van harte nogmaals! Wat heb je goed gelopen. Met een beetje jarloezie las ik je verhaal. O, wat krijg ik er ook zin in om het te lopen! Zo'n prestatie! Ik moet alleen nog flink doortrainen. Is het aan te raden om een keer 30 kilometer te hebben gelopen (schoorl bijvoorbeeld) Ik ben benieuwd hoeveel halve jij voor die tijd hebt gelopen.
Vertel, vertel! ;)

Gepost door: Linda | 10-04-06

Training: Hallo Linda, Dank je wel voor de geweldige felicitatie. Als je mijn training bekijkt heb ik nooit een 30ger gelopen. Ik ben niet verder geweest dan de halve marathon. En deze afstand heb ik maar een keer gelopen, hierna had ik veel last van een overbelaste enkelband. De laatste weken bij de fysio geweest en een paar keer 5 km getraint en meer niet. Totaal aantal getrainde km was uit eindelijk maar een kleine 200. Maar vanaf dag een zij ik tegen mezelf " ik kan het en ik ga het halen". Zo gezegd en niet zo makelijk gedaan natuurlijk. Maar wel een goed gevoel. Op de vraag of je de 30 km moet lopen lijkt mij nooit geen overbodige luxe, hoe meer km trainen hoemeer conditie opbouw, maar doe nooit te gek. Luister altijd goed naar je lichaam wat dat is het belangrijkste voor een geregelde opbouw. Overbelasting is tijdverspilling waar je uiteindelijk zelf aan meegewerkt heb.
HiepHoi we spreken.

Gepost door: Richard | 10-04-06

Respect Sinds gisteren heb ik respect voor de afstand 42195 meter en nog meer respect voor de mensen die de afstand bedwingen! Proficiat met je prestatie!

Gepost door: M@urice | 10-04-06

De commentaren zijn gesloten.